Afscheidsceremonie

Een afscheidsceremonie kan plaatsvinden in de aula van de begraafplaats, crematorium of in een kerk. Het is ook mogelijk om op een andere locatie te overledene te herdenken.
Wij kunnen op verschillende manieren uiting geven aan de persoon die herdacht wordt.
Ook als geen kerkelijk binding meer is, zijn er rituelen, symbolen of teksten te bedenken die het laatste afscheid een persoonlijke kleur en inhoud kunnen geven.
Iemand kan een gedicht voordragen, zingen of iets zeggen.
Eventueel kan een toespraak ook verzorgd worden door een spreker van Humanistisch Verbond of door een ritueelbegeleider.

Spreker

Een spreker van Humanistisch Verbond of van Momentaal team geeft in zijn/haar toespraak uitdrukking aan de herinneringen, gevoelens en gedachten van de nabestaanden. Woorden om samen bij na te denken over de mens die gestorven is, om samen het verdriet te delen.
Ook kunnen wij gebruik maken van andere creatieve expressiemogelijkheden, zoals foto’s, video en dans.
Muziek speelt tijdens een afscheidsceremonie vaak een belangrijke rol.
De muzikale invulling is heel persoonlijk, u kunt uw eigen cd’s aanleveren, of muziekbestanden (mp3) mailen of aanleveren op usb-stick.
Ook live muziek is mogelijk.

 

 

Vlindersluiting

De “New Life” vlinder is een grote houten vlindersluiting die past op de standaard kist In plaats van de gebruikelijke schroefknop kan de vlinder gebruikt worden om de kist te sluiten. In de praktijk wordt de vlinder vaak gebruikt door families met kinderen. Zij kunnen voor hun overleden opa, oma, vader of moeder een vlinder beschilderen en op een zorgvuldig gekozen moment de vlinder op de kist draaien. Soms worden er een of twee vlinders gebruikt, soms staat de kist er vol mee. Onbeschilderd is de vlinder ook heel mooi.

Telefoon

06 - 36 40 91 38