Het is belangrijk dat kinderen die aandacht en zorg krijgen die ze nodig hebben. Betrek kinderen en jongeren zoveel mogelijk bij alles wat geregeld moet worden. Hun inbreng en wensen zijn belangrijk.
Kinderen zijn erg trots als ze mee mogen helpen om de kist te sluiten, als ze bloemen mogen dragen, de kist duwen of een schepje zand in het graf kunnen gooien.

Voor kinderen zijn er boeken, informatiebrochures en een werkboek “Ik zal je nooit vergeten, mijn boek met herinneringen” van Riet Fiddelaers.
Voor scholen zijn er verdrietkoffers: koffer met materiaal om kinderen te helpen die iemand verloren hebben.
Bezoek ook eens www.in-de-wolken.nl

Vlindersluiting

De “New Life” vlinder is een grote houten vlindersluiting die past op de standaard kist In plaats van de gebruikelijke schroefknop kan de vlinder gebruikt worden om de kist te sluiten.

In de praktijk wordt de vlinder vaak gebruikt door families met kinderen. Zij kunnen voor hun overleden opa, oma, vader of moeder een vlinder beschilderen en op een zorgvuldig gekozen moment de vlinder op de kist draaien. Soms worden er een of twee vlinders gebruikt, soms staat de kist er vol mee. Onbeschilderd is de vlinder ook heel mooi.